Kunstje flikken


Hesseling Kunststoffen zaagt, vlakt, freest, draait, lasert, zet, buigt, lijmt, last, vacumeert en vormt de meest uiteenlopende kunststoffen. Afhankelijk van de toepassing zijn dat:

Polyethyleen (PE)

Slagvaste kunststof, goed bewerkbaar. Veel toegepast in de machinebouw en food-branche. Brokkelt en splintert niet. Lage wrijvingscoëfficiënt, dus ook bruikbaar als geleiding of glijstrip.

Polypropyleen (PP)

Slagvaste kunststof, goed bestand tegen chemicaliën. Licht van gewicht en goed bewerkbaar. Uiterst geschikt voor technische toepassingen en constructies.

Polyvinylchloride (PVC)

Algemene kunststof, veel gebruikt in de reclamewereld. Wordt ook veel toegepast in leidingsystemen en afschermkappen. Goed te verspanen.

Polyamide (PA of Nylon)

Hard, geluiddempend materiaal. Goede glij- en roleigenschappen, hoge slijtvastheid. Voor dynamische toepassingen in de werktuigbouw. Taai en stijf, met goede bewerkings-mogelijkheden.

Polyacetaat (POM)

Sterke, harde en vormvaste kunststof met lage wrijvingsweerstand. Kan stoten en trillingen goed opvangen Dankzij de veerkrachtige eigenschappen zeer geschikt om te verspanen.

Acrylaat (PMMA)

Goed te vormen. Kraakhelder, laat veel meer licht door dan glas. Dankzij verschillende kleuren en uitvoeringen zeer geschikt voor reclame- en presentatietoepassingen.

Polycarbonaat (PC)

Slagvast en taai. Verkrijgbaar in een zeer heldere variant. Zelfdovend en nagenoeg onbreekbaar. Goed te verwerken en te lijmen.

Andere kunststoffen

Er is voldoende kennis en ervaring om ook andere kunststoffen te bewerken. Zoals HPL, UHMPE, Alu/PE, ABS, PETP, PF, etc. Wij adviseren graag over de verschillende eigenschappen, toepassingen en mogelijkheden.

Image